fredag den 29. juli 2011

Hjemmelavet baggrundspapir step 3

Jeg synes stadig der manglede noget på baggrundspapiret, så jeg tog et stempel med tekst. Der er rigtig mange af Hero Arts stemplerne som kan bruges til formålet.


Her er lige et par nærbilleder af maske, color wash og tekst. Jeg synes det begynder at ligne noget :-)






torsdag den 28. juli 2011

Hjemmelavet baggrundspapir step 1 og 2

Jeg har kastet mig ud i et projekt, hvor jeg vil prøve at lave mit eget mønsterpapir til baggrund på et LO. Jeg har startet med et svagt orange/cremefarvet stykke karton. Jeg valgte at bruge en sommerfugle template fra crafters workshop. Jeg elsker bare det motiv. Med distress stain i farverne Wild honey og Vintage photo farvelagde jeg motivet. Distress stain giver for meget maling til at den kan bruges direkte til denne teknik med templaten, så jeg duppede det på en svamp, som jeg så duppede på kartonet gennem templaten. Først Wild honey og så Vintage photo til at give lidt ekstra nuancer. Til sidst sværtede jeg kanten rundt med de to farver også.

Jeg synes motivet er blevet vanvittig flot, men som baggrundspapir synes jeg bare stadig det var meget tomt. Jeg forsøgte med at lægge lidt billeder på, men syntes så jeg dækkede for meget af motivet med billederne. Jeg var ved at opgive hele projektet, men så blev jeg lidt modig og tænkte at jeg måtte kunne gøre det lidt mere spændende med et par strint af noget color wash.

Så det prøvede jeg. Først med farven butterscotch og så lidt med farven espresso. Lige da jeg havde sprøjtet det på havde jeg det lidt som Gitte også skrev forleden. Var det det her jeg gerne ville? Er det pænt? Hmmm - tja - jeg kan faktisk godt li den effekt det gav. Døm selv. Jeg arbejder videre med baggrundspapiret og vender tilbage med det færdige resultat.

tirsdag den 26. juli 2011

Et andet cover a card stempel

Jeg har lige endnu et cover a card stempel, som jeg er meget begejstret for. Stemplet med boubbles. Jeg er helt vild med det her kort, som jeg har lånt ideen til af en veninde. Detaljen med at det er delt i to gør at der ikke skal ret meget mere til før kortet ser færdigt ud. Stemplet udgør på den måde det meste af pynten. Lige et lille tag med tekst en lille blomst og en tynd snor.

Her et andet enkelt kort hvor stemplet er brugt på hele kortets forside - stemplet denne gang tone i tone.

mandag den 25. juli 2011

Cover a card stempel

Jeg er helt vild med cover a card stemplerne fra Impression Obsession. Og da jeg samtidig er inde i en periode hvor jeg er helt vild med sommerfugle er cover a card stemplet med sommerfugle bare helt fantastisk.

Her viser jeg lige et par meget enkle kort, hvor sommerfuglestemplet er brugt. Her er det mørkeblå på en lyseblå baggrund. Det lyseblå stykke er lige en cm mindre på hver led end selve kortet, så man får kanten rundt om baggrundsmotivet. Der er pyntet med en blomst og en bort lavet med et Martha Stewart punch.

Her er stemplet brugt på selve kortet, som helt enkelt er pyntet med et "tag" - helt simpel og rektangulær med en tekst og et lille bånd og pyntet med en sommerfugl. Igen er det stemplet tone i tone. En lidt mørkere nuance lille på en lys lilla baggrund.


Til sidst er stemplet lavet i brun på en orange baggrund. Her kommer alle de små detaljer meget tydeligt frem. Ellers er princippet det samme som det lille kort ovenfor. Hele kortets forside er stemplet med baggrundsstemplet (lever rigtigt op til navnet: cover a card). Lille "tag" eller bort af karton nederst på kortet med kortets tekst og sommerfuglen igen :-)


søndag den 24. juli 2011

Leg med masker, distress, cracle paint m.m

Jeg føler selv at jeg er blevet bedre til at udfordre mig selv, at komme udover den grænse jeg normalt har når jeg laver kort - og idag har jeg så gjort det igen. Jeg sidder ofte og er lidt i tvivl om resultatet når jeg er færdig med den slags projekter - fik jeg det ud af det som jeg gerne ville? er det pænt? og det gør jeg da også denne gang, men en ting er sikkert; det var sjovt :-)
Dette kort er et forsøg på at lave et lidt anderledes maskulint kort, noget jeg syntes er meget svært. Basen er ensfarvet brunt karton hvor jeg har brugt en 6X6" maske med ure for at lave "baggrundspapir. Som det næste tog jeg et par sider fra en gammel bog, rev dem godt i kanterne og gav dem mørkt brun ink for at give dem et endnu mere distressed udseende.
Blomsten er lavet af 8 retro flowers i 3 forskellige størrelser, udstanset i samme gamle bog. Herefter er de krøllet godt sammen og har fået en gang walnut ink på spray. Tandhjulet er chipboard der har fået en gang distress ink hvorefter jeg snørrede floss omkring og bandt en lille bil charm på. Samme behandling fik den lille swirl der titer ud under blomsten.
Manden med paraplyen har fået en gang cracle paint i farven vintage photo, og efterfølgende en gang  distress ink i farven wallnut stain (for at fremhæve krakkeleringerne)
Tak fordi du kiggede med, håber du måske fik lyst til at bryde lidt grænser og prøve noget nyt - det er ikke sikkert det bliver verdens smukkeste projekt men du har det med garanti sjovt mens du griser løs og laver det :-)

fredag den 22. juli 2011

Minialbum eller kort - du bestemmer

For længe siden var jeg med en tur til Holland for at deltage i Scrapaganza - en stor oplevelse at være med til spændende kurser og workshops i løbet af en weekend. Undervejs var der også mindre make-and-takes og en af dem var et harmonika julekort. Det fald jeg lige over i skuffen i dag og tænkte at det kunne laves i større format og som et eller andet der enten er et lille minialbum eller et stort kort. Her er resultatet.
For og bagside er lavet i chipboard der er beklædt med mønsterpapir fra IPIS, herefter har kanterne lige fået en gang distress ink. På bagsiden af de to stykker chipboard har jeg lagt en kant af distressink rimelig bredt og rimelig "råt", kunne bedre lide det end at beklæde på samme måde en gang til.
Forsiden er pyntet med en lille stempeltekst i en label fra spellbinder, lidt blomster og blade og til sidst lidt rhinstene. Det er klart et af mine favorit stansejern der har været i brug her, nemlig Rock Fern. Umiddelbart er det et stort blad men det kan kortes af lige som du har lyst til og behov for.
Kortet er lukket med et bredt stykke organzabånd der går hele vejen rundt om kortet - er kun limet fast under label på forsiden.
Indersiden har jeg ikke gjort noget ved. Jeg har monteret en harmonika af mønsterpapir i 4 led på de to stykker chipboard og monteret to labels i rosa karton til at skrive tekst på men resten lader jeg stå tomt indtil jeg ved hvad jeg vil bruge kortet til. Det er meningen at jeg så kan sætte billeder på de to tomme sider og skrive tekst og hilsen på de to labels - og så skal der selvfølgelig suppleres med lidt mere pynt til den tid - men ikke for meget, det er et kort der i forvejen er tykt så jeg vil ikke overfylde det så det ikke kan lukkes :-)

onsdag den 20. juli 2011

Kort med voks og cracle paint

Jeg faldt lige over et billede jeg lavede en gang jeg besøgte Gitte på Samsø, en aften vi legede med UTEE og voks. Billedet er dyppet i smeltet voks og får derfor en mat glat overflade, meget lækker effekt.
Det med at gruppere blomster og gøre det i flere farver er noget jeg stadig skal øve mig på, men jeg forsøgte da :-)

En detalje fra kortet er trådrullen. Den har jeg givet en gang lys lilla cracle paint og da det var tørt fik den lige en tur med en mørkere lilla distress ink for at fremhæve krakeleringen. Der skulle selvfølgelig bindes lidt bånd om så der ikke var tvivl om hvad det skulle forestille, jeg har her brugt råhvid floss.

tirsdag den 19. juli 2011

En lille bog

Jeg har her på det sidste leget lidt med det nye koncept der snakkes så meget om; SMASH books. Jeg valgte dog at lave min selv i stedet for at købe en færdig (det kan du se på min blog), men da jeg var færdig sad jeg med papirrester, 2 stykker små chipboard og en rest spiralryg til min zutter.....hvad skulle det dog bruges til.
Så slog det mig; jeg har en rigtig god veninde som snakkede om at hun skulle have sig en fryserbog, en hvor hun kunne holde styr på hvad der var i fryseren.... og det kunne jeg da sagtens lave med de rester jeg havde liggende på bordet.
Her er den så. Det er lidt svært at se men der står "Fryserbog" øverst. Den er ca 10X15 cm. For- og bagside er lavet af chipboard og beklædt med mønsterpapir både indvendigt og udvendigt. Jeg lavede det udvendige 4 cem for stort på begge leder og foldede det ind på indersiden så kanterne blev fine.
 Der er tre faneblade i bogen; kød, grønt og brød. De er lavet af et stykke mønsterpapir i 9X28 som jeg har foldet på midsten og lavet en skrå kant på halvdelen af så det kan være en lomme.
Selve fanen er lavet med mit filefolder punch.
 Jeg havde ikke noget kvadreret eller linieret papir i huset men så er det jo heldigt at man kan finde det på nettet og printe det ud selv :-) http://www.printablepaper.net/
 Lige et ekstra billede for at illustrere at der rent faktisk er lommer i fanebladene.
Jeg har bevidst udeladt pynt på bogen, har nok lidt en ide om at der ikke skal være for meget dims som diverse snavs kan hænge fat i når den skal opholde sig i nærheden af mad :-)

Hvis du ikke har en zutter, så brug bookrings, eller lav huller 3-4 steder langs den ene side og træk bånd igennem til at holde sammen på siderne.

mandag den 18. juli 2011

Leg med masker, ink og glimmermist

På Scrapcat er der for øjeblikket en udfordring hvor vi skal bruge distress stain, maling, glimmer mist og andet godt - en god udfordring for nogen af de ting har jeg lidt svært ved at få brugt :-)
Mit første LO i den udfordring kom i høj grad til at handle om masker, glimmermist og ink. Faktisk valgte jeg at lave mit eget mønsterpapir på følgende måde:
Læg maske på en del af kartonet (denne er med store blomster) og påfør distress ink i en tone mørkere eller to med dit applikator tool. Jeg har så tonet det ud så det ikke er lige kraftigt over hele layoutet.
Herefter tog jeg en mørk tynd tusch og tegnede enkelte af blomsterne op så de står tydligere end de andre, en ide jeg har hentet hos Crafters Workshop som laver maskerne.
Sidst men ikke mindst så fik hele kartonet en gang iridescent gold glimmer mist. Det våde mist får ink til at løbe lidt ud - en effekt jeg er lidt vild med.
Bemærk også doodle rammen jeg har lavet på papiret der danner matte for billedet. Papiret er i øvrigt fra IPIS og jeg syntes det er ret lækkert fordi det er så roligt i sit mønster! ja jeg ved godt det lyder mærkeligt når der er så meget forskelligt på papiret men læg mærke til den ro det giver når det hele er tone-i-tone, det er lige mig :-)
Der skulle naturligvis også blomster på det LO, og her måtte jeg igen igang med glimmermist for at få den rette farve. Denne gang var det både med en orange og en blå farve for at få mere liv i blomsterne, syntes selv resultatet er blevet okay :-)
Den største af blomsterne fik så lige en matte lavet med en die fra Marianne Design - en lækker "kageserviet" :-)

søndag den 17. juli 2011

Tim Holtz "Haberdashery"


"Haberdashery" stempelsættet fra Tim Holtz er fantastisk. Har har jeg brugt den smukke gine, stemplet med walnut stain distress ink i højre side af kortet. Jeg har også stemplet med kompas-stemplet fra Tim Holtz i to af hjørnerne.

I My minds Eye stempelsættet fra lost and found serien har jeg fundet fuglen og rammen, der er stemplet i midten af papiret fra Bo Bunny, der ligesom har en naturlig ramme.










Fuglen er stemplet med to farver sværte. Jeg har simpelthen vendt stemplet om, og så med løs hånd puttet sværte på. Den lille imagine-tekst er fra just-rite.










Her ses kompas-stemplet i hjørnet. Det faded næsten i med det smukke mønsterpapir.
Kompas-stemplet kan fåes her:
http://www.gittes.dk/shop/tim-holtz-wood-12157p.html










Et par flade blomster har fået selskab af nogle roser og en enkelt daisy. Man kan også se den nederste del af den smukke Gine.

Stempelsættet fra Tim Holtz kan fåes her:
http://www.gittes.dk/shop/tim-holtz-cling-12414p.html

fredag den 15. juli 2011

butterfly-mania

Jeg har brugt stempel-sætter fra Hero arts, der hedder antique engravings, til at lave dette sommerfugle mættede kort.

Igen har jeg brugt en borderpunch til at lave borden i karton og så har jeg stemplet en gine, fra stempelsættet fra "my minds eye", "lost and found" kollektion.

Ginen er stemplet på med frayed burlap distress ink.

Jeg har samtidig brugt et sentiment-stempel af Hobbyboden eget design.







Sommerfuglene er stemplet på en rest lyseblå papir fra riddersholm design, for at matche den lyseblå farve i bo bunny papiret.


Jeg har stemplet sommerfuglene i brun staz-on sværte, for at give et lidt blidere udtryk (end hvis de var stemplet i sort)

Her kan man samtidig se hvordan ginen fader ud med papiret og ser ud som om den er en del af mønsteret.



Stempelsættet "Antique engravings" fra Hero arts fåes selvfølgelig hos hobbyboden. Der er sommerfugle i flere størrelser i sættet samt muslingeskaller og små insekter.

Sommerfuglene er limet på kortet i midten for at få vingerne til at hæve sig fra papiret.







Denne sommerfugl er stemplet to gange, den ene er limet fladt på kortet og den anden er kun limet fast i venstre side for igen at give noget dybde til kortet og for at få vingerne til at flagre lidt.
















Sangskjuler til et guld-bryllup

Jeg har lavet en sangskjuler af en pap-kuffert, riddersholm-design papir, roser og prima swirls..

Navnene på kufferten er skrevet med hvide thickers med lidt glimmer i.

Alle papir kanter er sværtet med distress ink.








Alle siderne på kufferten er beklædt med de dejlige papir fra riddersholm og jeg har limet lidt blonde fast i kanten og påsat en lille sløjfe i det ene hjørne for at skjule samlingen.


Man kan lige skimte hvordan bogstaverne glimter lidt her :-)

Lidt forskellige nærbilleder af detaljerne. Blomstercollagen er opbygget som jeg før har beskrevet. Nemlig med de store blomster først og derefter de mindre rundt om. Ind-imellem blomsterne har jeg sat punchede sommerfugle. Punchene jeg har brugt er to forskellige martha stewart punches, og jeg har brugt resterne af det papir jeg har beklædt kufferten med så intet gør til spilde.





Jeg har holdt roserne i hvide og pastelfarver for at matche det lækre papir. Og jeg har brugt en say-it-in-pearls swirl for at give noget ekstra bling.




















Nogle af de meget åbne blomster har jeg givet guldfarvet stickels i midten. Det gælder både den hvide, her ovenover, og den lyserøde på billedet ved siden af.


Håber I alle nyderen sommeren.. det er jo dejligt scrap-vejr ;-)











Ud af sejle?

Skærgårds liv igen igen. I dag har jeg brugt en rest papir som motiv på dette kort. Faktisk er både bord og motiv rester jeg havde liggende fra andre kort.

Den ternede rolige baggrund skaber en fin base for dette kort, der igen er sværtet med distress ink i kanterne hele vejen rundt.












Et par close-ups af detaljerne. Sentimentet er sat på et hjemmelavet banner, der er limet fast ca. 1 cm inde på papiret og på den måde er blevet bøjet op. En super-sød detalje, som jeg har lært at Linda aka Fru Ballegaard. Så tak for den Linda ;-)

Roser og perler som matcher i farverne og et super sommerkort i klart.

torsdag den 14. juli 2011

fyrtårne i horisonten..

I dag et enkelt kort til jer med papiret fra Maja design skærgårdsliv. Stemplet med fyrtårnet og sentiment er privat-eje men supplere de enkle motiver fra papirsserien perfekt. Stemplet i stormy sky distress ink og thats it! Tre små røde blomster med en blå perle i midten og en lille mørkeblå sløjfe giver et meget enkelt kort, hvor papirets mønster virkelig kommer til sin ret.

Til kortet er der brugt to forskellige typer blå bazill karton.

onsdag den 13. juli 2011

whimpsy vintage

I dag har jeg lavet et kort med serien wimpsy vintage, birds of a feather papiret fra Girls paperie. Jeg har lavet en vandret bord med borderpunchen swirling lace fra Martha Steward. Min absolut favorit border punch for tiden, som I måske har lagt mærke til ;-)



Jeg synes, at papiret med fugleburene passede lige til en lille fjer, så sådan en blev sat på i matchende lyseblå, lidt blomster og lidt perler, et lille sentiment og det var det.



Som base har jeg brugt de lækre hvide kortbaser fra hobbyboden. Vildt billige og super nemme at bruge. De kan klart anbefales.












Et lille nærbillede af blomsterne og her kan man også rigtigt se hvordan perlerne er sat i en lille swirl. Et enkelt perlehjerte har også sneget sig ind i hjørnet.



Læg mærke til hvordan den punchede bord har fået dybde og er blevet mere spændende, fordi den er blevet sværtet med distress ink.

tirsdag den 12. juli 2011

Gatefold igen igen..

Igen et gatefoldpapir og igen har jeg vold-brugt de lækre papirer fra Maja design. Denne gang er det serien Fika jeg har brugt med de lækre lilla nuancer.

Papirerne som jeg har brugt uden på kortet er "Mandelkaka m plommon"og jeg er helt vild med de striber der skifter i tykkelse henover papiret.

Som motiv har jeg guldembosset et hjerte. Kortet her var nemlig beregnet til mine svigerforældres guldbryllup..

Jeg har brugt et lilla silkebånd, som er limet fast under motivet og derefter snoet rundt om kortet og bundet fast i højre side.





Jeg bruger som regel min små rester som pynt på kortene. Her er det en lille bord, jeg har sværtet og limet på forsiden af gate-fold-kortet. Som alt andet er borden også sværtet med "frayed burlap" distress ink. Man kan også se her hvordan jeg har ført silkebåndet bag om kortet.










Størstedelen af blomstercollagen i højre hjørne er limet på højre "vinge" af kortet og er blomsterne er placeret sådan at man sagtens kan åbne kortet uden besvært. De tre forreste roser på dette billede er dog placeret på motivet baggrund, der sidder fast på venstre vinge. På den måde virker det som en helhed, men når man åbner det bliver man lidt overrasket.












I nedeste venstre hjørne har jeg lavet en lidt mere standard blomstercollage. Jeg har igen startet med de store blomster og så placeret de små roser udenom i matchende farver. Derudover har jeg også limet små hvide og lilla perler og lidt almindelige rhinesten på til sidst for at give lidt bling effekt.










Her ses kortet indeni. Her er det "plommonkaka jeg har brugt begge sider af. I venstre side har jeg sat navnene på guld-brudeparret og her kan man også se, hvordan hjertemotivet kun sidder fast på venstre vinge.


Skrive feltet er hvidt med en lilla ramme der er blevet skåret til med en Martha steward punch (swirling lace).


Et par enkelt sommerfugle har også fundet ved til midten.






















Jeg har forsøgt at gøre blomstercollagen aflang og suppleret lidt med en crystal-stem og rosenknopper for at give lidt højde. Det skal være så luksuriøst som det overhovedet kan sådan en dag, derfor har kortet fået alt hvad det kunne bærer af pynt. Det vakte da også stor begejstring kan jeg til slut berette.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...